In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

zondag, september 25, 2022

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

Home Antwoorden op bezwaren Reactie over het boek ''Ik ga leven'' geschreven door Lale Gül

Reactie over het boek ”Ik ga leven” geschreven door Lale Gül

Reactie over het boek ”Ik ga leven” geschreven door Lale Gül

Geschreven door de heer Atta-un-Noor

Na het lezen van het interview met mevrouw Lale Gül heb ik me genoodzaakt gevoeld om te reageren op aantal punten die in het interview aan bod zijn gekomen.
Allereerst vind ik het zeer jammer dat mevrouw Gül zich onveilig voelt en vreest voor haar welzijn en veiligheid. De islamitische leerstelling is heel duidelijk; er is geen dwang in geloof (Koran 2:257). Dit betekent dat niemand vervolgd mag worden voor haar/zijn ideeën. Daarom acteren de mensen die zich gekwetst voelen en haar bedreigen juist tegen de leerstelling van de Islam.

Ik ben zelf moslim en ben een actief lid van de maatschappij, ik vind dat mijn geloof mij niet belemmert maar juist in staat stelt om een nuttige en positieve bijdrage te leveren aan dit prachtige land met een rijke en vreedzame cultuur. De Islam is een prachtige levenswijze, het heeft geen zwaard en geen dwang op enigerlei manier nodig om deze boodschap over te brengen.

De problemen en moeilijkheden die de mevrouw in haar boek en haar interview aankaart, vinden hun oorsprong vooral in de manier waarop haar ouders haar hebben behandeld in hun pogingen om haar als moslima op te voeden. Het is duidelijk dat haar ouders zelf de islamitische leerstellingen niet goed hebben begrepen anders zouden zij haar nooit op deze manier hebben behandeld. De Islam is de enige leerstelling die erg veel aandacht besteedt aan de juiste manier van opvoeden. Eén van de belangrijkste aspecten is het tonen van respect voor de kinderen. De Islam beveelt ouders om respect en liefde te tonen aan de kinderen en altijd zorgzaam en waardig om te gaan met jongeren en hun gevoelens. Voor het opvoeden van de kinderen moeten ouders zelf als voorbeeld dienen. Het is duidelijk dat in het geval van mevrouw Gül haar ouders onvoldoende aandacht en begrip hebben getoond voor haar gevoelens waardoor zij altijd in pijn was en zich alleen voelde.

Het is zeer jammer om te constateren dat door onjuiste wijze van opvoeden van haar ouders, zij precies het tegenovergestelde hebben bereikt, namelijk dat hun kind Islam als de boosdoener ziet.

Mevrouw Gül komt zeer intelligent, volwassen en oprecht op mij over en ik zou haar (en anderen mensen die dezelfde situatie hebben meegemaakt) willen verzoeken dat zij zichzelf verdiepen in de islamitische leerstelling om tot een eigen conclusie te komen of de negatieve gevoelens richting Islam inderdaad de juiste zijn. Het zou heel jammer zijn dat mevrouw Gül en anderen de onjuiste manier van opvoeden van hun ouders associëren met Islam en ten onrechte Islam de schuld geven en zodoende de prachtige leerstellingen van het Islam zelf niet ervaren.

Andere reacties over het boek ”Ik ga leven” van Lale Gül vindt u hier:
Reactie van Suhaib Akmal
Reactie van Youssef Ikhlaf

Meest gelezen

De zichtbaarheid van de nieuwe maan – Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle De zichtbaarheid van de nieuwe maan - Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag? De aarde...

Ban op hoofddoek Boa’s?

Er is recentelijk een maatschappelijk discussie opgelaaid over de vraag of boa’s in de gemeente Utrecht en andere grote steden een hoofddoek of keppel...

Kritiek op hoofddoekcampagne van Raad van Europa gebaseerd op vooroordelen

Geschreven door Youssef Ikhlaf, Jurist en vicevoorzitter Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde Inhoudsopgave Inleiding Intrekken film Dubbele standaard in Frankrijk Onderdrukt versus vrije wil Neutraliteitsprincipe Europees Verdrag...

Vrijheid van meningsuiting blijkbaar niet voor onderdrukten

Geschreven door de heer Ataul Latief Verhagen, lid Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde De Franse regering heeft een film van de Raad van Europa verboden, waarin iets...