In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

zaterdag, juni 3, 2023

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

Home Vrede Brandstichting Moskeeën - Nederland is bezorgd.

Brandstichting Moskeeën – Nederland is bezorgd.

Brandstichting Moskeeën – Nederland is bezorgd

Drie keer is geprobeerd om Moskeeën in Zweden in brand te steken. Toen hier een bericht over werd geplaatst op de Facebook-pagina ‘Steun de PVV’, reageerden diverse mensen dat er in Nederland ook zoiets moet gebeuren. De meeste haatreacties zijn inmiddels wel verwijderd.

Volgens het ANP zei Marcouch wil dat het OM stappen gaat ondernemen zodat duidelijk wordt dat zulke achterlijke opmerkingen in Nederland niet worden getolereerd. “De moslimhaat neemt nog steeds toe.”

Niet alleen het OM, maar ook de politiek en de Moslims moeten actie ondernemen. Het is nu wel duidelijk dat de invloed van de PVV een negatieve uitwerking heeft op haar aanhangers en de veiligheid in de maatschappij ernstig verstoort.

De Heilige Koran (hoofdstuk5: vers3) meld, ‘En laat de vijandschap van een volk, omdat zij u de toegang tot de heilige Moskee verhinderen, u niet tot geweld aansporen. En helpt elkander in deugdzaamheid en vroomheid maar helpt elkander niet in zonde en overtreding.’ Hierin wordt een duidelijke signaal afgegeven aan de Moslims. Zij hebben ook een verantwoordelijkheid.

In de huidige klimaat is de meerderheid van het nieuws over de Islam extreem negatief door terroristische groepen. De oplossing is dat Moskeeën extremistische geweld vaker publiekelijk moeten veroordelen en zich meer actief moeten inzetten ten behoeve van vrede. Hierdoor zullen vele Nederlanders de Moskee associëren met vrede en niet met geweld en afschuw. Niet uitsluitend haat jegens de Islam speelt een rol, men is ook angstig en maakt zich zorgen. Zorgen door het terreur in het Midden-Oosten en het aantal extremisten dat sentimenten voelt voor ISIS. Het is niet de schuld van de Islam, ook niet van de Moskeeën. Maar als er een extremistische persoon bekend is in een Moskee, dan moet het bestuur of de Imam actie ondernemen, hen bijpraten of uit de Moskee zetten en aan de autoriteiten melden. Dit is geen verraad, maar juist een goede daad. Zodat iedere Moskeeganger of voorbijganger weet dat hij een veilige plek betreed.

Noemenswaardig is dat er in de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap niet één enkele geval is van een Syriëganger of iemand met extremistische tendenties. Indien iemand de wet overtreed of een inbreuk maakt op vrede, dan wordt diegene per direct uit de Gemeenschap verbannen, aldus Hazrat Mirza Masroor Ahmad, de leider en Vijfde Khalifa van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Wij staan garant dat er dan maatregelen volgen omdat wij absolute respect hebben voor het woord ‘Islam’ dat letterlijk vrede en veiligheid betekent. De ware beeld van de Islam wordt door de Gemeenschap gedemonstreerd.

 

Meest gelezen

De zichtbaarheid van de nieuwe maan – Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle De zichtbaarheid van de nieuwe maan - Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag? De aarde...

Ban op hoofddoek Boa’s?

Er is recentelijk een maatschappelijk discussie opgelaaid over de vraag of boa’s in de gemeente Utrecht en andere grote steden een hoofddoek of keppel...

Kritiek op hoofddoekcampagne van Raad van Europa gebaseerd op vooroordelen

Geschreven door Youssef Ikhlaf, Jurist en vicevoorzitter Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde Inhoudsopgave Inleiding Intrekken film Dubbele standaard in Frankrijk Onderdrukt versus vrije wil Neutraliteitsprincipe Europees Verdrag...

Vrijheid van meningsuiting blijkbaar niet voor onderdrukten

Geschreven door de heer Ataul Latief Verhagen, lid Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde De Franse regering heeft een film van de Raad van Europa verboden, waarin iets...