In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

zondag, september 25, 2022

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

Home Antwoorden op bezwaren Aanslag Parijs raakt mij als Moslim diep

Aanslag Parijs raakt mij als Moslim diep

Aanslag Parijs raakt ons diep als Moslims

Schokkend en onmenselijk

We lazen met pijn in het hart dat enkele daders deze schokkende en onmenselijke aanslag hebben gepleegd in naam van onze Profeet. Het plegen van geweld is absoluut niet toegestaan in ons geloof. Het is juist een belediging aan het adres van de Islam.

Moslims moeten stem laten horen

Vele Moslims hebben de aanslag veroordeelt, met de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap op de voorgrond. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de slachtoffers en allen die door deze barbaarse en schokkende aanslag zijn getroffen. We willen graag onze innige deelneming en medeleven betuigen aan alle nabestaanden.

De Koran roept niet op tot oorlog

Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er iets gaat gebeuren naar aanleiding van Parijs, maar het zet de verhoudingen wel sterker onder druk. Vooral na de oproep van Wilders destijds op Twitter dat het oorlog is. De kerntaak van een politicus is als vertegenwoordiger van het volk zorg dragen ten behoeve van vrede. Dit doet hij niet. Wij zijn beter dan de daders en we moeten uitstijgen boven hun intolerantie en terrorisme die ze ons willen opdringen. Wederzijds respect en onderwijs dient men te gebruiken om te verenigen tegen extremisme. De autoriteiten zullen de daders opsporen en straffen. Vergeet niet dat één van de agenten die omgekomen een Moslim was.

Hoop

Nederland is een verdraagzame land, diversiteit van mensen en de religieuze vrijheid is er een bewijs van. Alle Nederlanders willen in vrede samenleven.

Aanslag op de pers en vrije meningsuiting

Uiteraard is het een aanslag op de pers en de vrije meningsuiting. Echter zijn er normen voor journalistieke fatsoen en de vrijheid van meningsuiting moet niet een rechtvaardiging worden om godsdiensten of profeten te bespotten. Absolute vrijheid bestaat niet, alle vrijheden gaan gepaard met verantwoordelijkheid. Alleen dan zal vrijheid de samenleving verbinden.

De Koran

Ik heb de Koran objectief bestudeert en er zijn méér dan 200 verzen die medeleven promoten. Het doden van één persoon is alsof u de hele mensheid hebt gedood (5:33). De Koran schrijft ook geen enkele straf voor godslastering voor, het garandeert de vrije meningsuiting en de vrijheid van keuze. Nederlanders hoeven niet te vrezen voor de Koran. De Heilige Profeet (vrede zij met hem) heeft expliciet gezegd dat de medemens veilig moet zijn voor de woorden en de handen van een Moslim.

De profeets eer wreken

Wanneer de Profeet’s eer is aangetast, is het een taak voor de Moslims bezwaren weg te nemen, door te vertellen over zijn vredelievende karakter, en een goed voorbeeld te geven. Politici dienen de Islam niet te gebruiken om stemmen te winnen. Het is ook van belang om Moslimgeleerden van tijd tot tijd uit te nodigen en de onjuiste interpretatie van de doodstraf voor godslastering en afvalligheid onder de aandacht te brengen. Doodstraf voor godslastering en afvalligheid maakt geen deel uit van de leer van de Heilige Koran. Sommige landen hebben deze visie zelfs in de wet geïmplementeerd, als gevolg hiervan worden minderheden en andersdenkenden onterecht beschuldigd van godslastering of afvalligheid. Zo riskeren zij de doodstraf. Dialoog is dus van belang.

Youssef

Meest gelezen

De zichtbaarheid van de nieuwe maan – Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle De zichtbaarheid van de nieuwe maan - Waarom vasten Moslims in Nederland niet op dezelfde dag? De aarde...

Ban op hoofddoek Boa’s?

Er is recentelijk een maatschappelijk discussie opgelaaid over de vraag of boa’s in de gemeente Utrecht en andere grote steden een hoofddoek of keppel...

Kritiek op hoofddoekcampagne van Raad van Europa gebaseerd op vooroordelen

Geschreven door Youssef Ikhlaf, Jurist en vicevoorzitter Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde Inhoudsopgave Inleiding Intrekken film Dubbele standaard in Frankrijk Onderdrukt versus vrije wil Neutraliteitsprincipe Europees Verdrag...

Vrijheid van meningsuiting blijkbaar niet voor onderdrukten

Geschreven door de heer Ataul Latief Verhagen, lid Ahmadiyya Moslim Schrijversgilde De Franse regering heeft een film van de Raad van Europa verboden, waarin iets...