In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

zaterdag, oktober 16, 2021

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Liefde voor iedereen, haat voor niemand

Home Vrouwenrechten Hoofddoek en bedekking

Hoofddoek en bedekking

Hoofddoek en bedekking

Het niet dragen van een hoofddoek / sluier is een vrije keuze. En het dragen van een hoofddoek is ook een vrije keuze. Alle mensen die vrijheid en democratie ondersteunen, steunen ook het dragen van een hoofddoek.

Dwang heeft geen basis in de Heilige Koran, noch in het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Sommige mensen maken bezwaar tegen het dragen van een hoofddoek, omdat ze niet de wijsheid van het dragen van een hoofddoek begrijpen.

Sommigen beweren dat de hoofddoek / bedekking een symbool is van onderdrukking en een instrument voor het verspreiden van de islam.

De hoofddoek / bedekking wordt gedragen zodat vrouwen worden beoordeeld op hun capaciteiten en talenten, en niet op basis van hun lichaam en figuur. De hoofddoek / bedekking wordt gedragen zodat vrouwen niet slechts gezien zullen worden als een lustobject. Geen weldenkend mens kan beweren dat vrouwen niet worden gezien als een lustobject. Het is simpelweg een feit. Vrouwen worden te vaak beoordeeld op basis van hun lichaam en figuur. Moslimvrouwen vinden het prettig om bedekt te zijn.

Voordat men de Islam begint te bekritiseren, moet men wel beseffen dat de Bijbel ook het dragen van een hoofddoek voorschrijft. In het Oude en het Nieuwe Testament (Genesis 24: 64-65 en 1 Korintiërs 11: 1-16) hebben vrouwen de opdracht gekregen om de hoofddoek te dragen en zich te bedekken en deze religieuze voorschrift wordt in veel sterkere woorden verwoord dan in de Heilige Koran. Derhalve, als we dezelfde logica van de Islam critici volgen, dan is dit Bijbelse gebod ook een symbool van onderdrukking.

Afgezien van enkele vluchtelingen die van de Taliban zijn gevlucht, dragen moslimvrouwen een hoofddoek en bedekken zij zichzelf uit vrije wil, want het is hun vrije keuze. Vraag het aan een willekeurige moslimvrouw, en zij zal dit bevestigen.

Het is een democratische keuze die zelf gemaakt wordt door vrouwen. Er zijn veel vrouwen met een hoofddoek die zeer goed geïntegreerd zijn, een bijdrage leveren aan de maatschappij, en ook afstand nemen van elke vorm van haat of extremisme. In moslimlanden kunnen we moslimvrouwen in de hoogste posities van de maatschappelijke ladder vinden.

Youssef Ikhlaf

Meest gelezen

Staat er in de Heilige Koran dat mannen hun vrouwen mogen slaan?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Staat er in de Heilige Koran dat mannen hun vrouwen mogen slaan?  De heer Youssef Ikhlaf en de...

Hoe verhoudt de Islam zich tot andere religies over vrouwenrechten?

In naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle Hoe verhoudt de Islam zich tot andere religies over vrouwenrechten? Youssef Ikhlaf Inleiding Over de positie van de...

De positie van de vrouw in de Islam

VOORWOORD In het Westen is het een gebruikelijke gedachte dat de Islam geen rekening houdt met de rechten en vrijheden van de vrouw. Dat de...

De plichten van de man en de vrouw

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle  DE RECHTMATIGE PLICHTEN VAN DE MAN Hij zou de gevoeligheden van zijn vrouw moeten...