Hoofddoek en bedekking

Hoofddoek en bedekking

Het niet dragen van een hoofddoek / sluier is een vrije keuze. En het dragen van een hoofddoek is ook een vrije keuze. Alle mensen die vrijheid en democratie ondersteunen, steunen ook het dragen van een hoofddoek.

Dwang heeft geen basis in de Heilige Koran, noch in het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Sommige mensen maken bezwaar tegen het dragen van een hoofddoek, omdat ze niet de wijsheid van het dragen van een hoofddoek begrijpen.

Sommigen beweren dat de hoofddoek / bedekking een symbool is van onderdrukking en een instrument voor het verspreiden van de islam.

De hoofddoek / bedekking wordt gedragen zodat vrouwen worden beoordeeld op hun capaciteiten en talenten, en niet op basis van hun lichaam en figuur. De hoofddoek / bedekking wordt gedragen zodat vrouwen niet slechts gezien zullen worden als een lustobject. Geen weldenkend mens kan beweren dat vrouwen niet worden gezien als een lustobject. Het is simpelweg een feit. Vrouwen worden te vaak beoordeeld op basis van hun lichaam en figuur. Moslimvrouwen vinden het prettig om bedekt te zijn.

Voordat men de Islam begint te bekritiseren, moet men wel beseffen dat de Bijbel ook het dragen van een hoofddoek voorschrijft. In het Oude en het Nieuwe Testament (Genesis 24: 64-65 en 1 Korintiërs 11: 1-16) hebben vrouwen de opdracht gekregen om de hoofddoek te dragen en zich te bedekken en deze religieuze voorschrift wordt in veel sterkere woorden verwoord dan in de Heilige Koran. Derhalve, als we dezelfde logica van de Islam critici volgen, dan is dit Bijbelse gebod ook een symbool van onderdrukking.

Afgezien van enkele vluchtelingen die van de Taliban zijn gevlucht, dragen moslimvrouwen een hoofddoek en bedekken zij zichzelf uit vrije wil, want het is hun vrije keuze. Vraag het aan een willekeurige moslimvrouw, en zij zal dit bevestigen.

Het is een democratische keuze die zelf gemaakt wordt door vrouwen. Er zijn veel vrouwen met een hoofddoek die zeer goed geïntegreerd zijn, een bijdrage leveren aan de maatschappij, en ook afstand nemen van elke vorm van haat of extremisme. In moslimlanden kunnen we moslimvrouwen in de hoogste posities van de maatschappelijke ladder vinden.